0

short story for sem 1 life .

bismillah ..

hari ne nak story morry skit pasal the past semester..

course yg saya dapat a little bit susah jga sebab memerlukan imaginasi yg tinggi,

tapi alhamdulillah suda ada basic dari matrik , so far sem1 ne x jga d kata mudah , dan x jga d katakan susah ..

bab pointer pulak , ALHAMDULILLAH lulus untuk menyambung pelajaran ke sem II walaupon org kata , its bad for sem 1 result like that. Tapi percayalah , perancangan Allah is the best than world ..

why I get the result like that ?

first , maybe saya ada tersalah dalam berhubungang dengan Allah , maybe mengeluh lebih kot ..

second , enjoy lebih study ciput ,.. hah tu la pasal dapat result mcm tuh ,, hha

third , maybe sebab tme study week sempat lagi p melancong ke selangor , kata nak study kat sana , last2x balik asrama jga bru buka buku ,. ini la samsalina , janji d hati tapi hasutan juga di ikuti ,.

fourth , the strategy study last2x minit . pegi join study sama org yg bijak , yg boleh tnjuk ajar ,.. kalau boleh study dengan org yg kuat fight dlam pemberian idea ,.. sebab tme tuh la kita ingat segala2x nya keganasan percakapan dan perbahasan seseorang itu ,. kalau boleh pilih yg sejenis la , tapi hari tu dah ada org ajak study so terima je la , study sama org lain course pon best sebab lecturer berlainan offcoz cara pembelajaran pon berbeza , so dari ctu dapat belajar cara pensyarah tuh mengajar plak..

then kesihatan la kena jaga ..

sem 1 ne org kata perkenalan untuk course , klau itu pon x kenal maka susah la nak survive plak untuk sem akan datng ..

bukan setakat course d kenali , rakan2x serta lacturer juga .

sem1 alhamdulillah kurang cabaran , berbanding sem II ne plak ,,.

ada masa saya share pulak pasal sem II

insyaAllah ..

wasalam

1

0

Assigment terakhir di semester 1

first of all , saya ingin memohon maaf atas salah silap di sepanjang sem ini..

kepada akak demostrater , mafkan kami jika mengambil kesempatan ketika kami memasuki lab ini  ..

kesempatan ( buka youtube, x fokus or curi masa )

Semoga segala ilmu yg d sampiakan berguna kpada kami smua..

kepada group member smua , maafkan aq kalau ada salah n silap spanjang kita bersama .. halalkan segala ilmu yg kita share bersama .. semoga berjaya d semester 1 dan seterusny .. peace no war ..

akhir kata , jemput tonton video kami ..

ending yang x seberapa , dengan kata pendeknya bersambung ..

hhhaa bekan bersambung ek , sebenarny vdeo kitorang panjang ,.. so kami terpaksa la memendekan smpai jadi mcam tuh .. stay enjoy all ..

0

activity of English for Academic Communication 1

this is one of our activity which is news report. this activity you must report about issues or event ..

I’m taking an issues which is raining day at UMT . this because before this i does not involve in this situation . I’m very extreamly exited when im at here . why ? because at here the raining is non stop in 2 to 4 days. so student must go to class in wet condition n study in cool class .. For me this is an experience study at here.

0

about operating system of computer.

  1. DEFINISION OF OPERATING SYSTEM
    670px-Make-a-Computer-Operating-System-Step-3
    operating system (OS) is software that manages computer hardware and software resources and provides common services for computer programs. The operating system is an essential component of the system software in a computer system. Application programs usually require an operating system to function.
    OPERATING SYSTEM JOBS
    operating system (OS) manages all of the software and hardware on the computer. Most of the time, there are many different computer programs running at the same time, and they all need to access yourcomputer’s central processing unit (CPU), memory, and storage. The operating system coordinates all of this to make sure each program gets what it needs.images
    TYPES OF OPERATING SYSTEM
    Operating systems usually come preloaded on any computer you buy. Most people use the operating system that comes with their computer, but it’s possible to upgrade or even change operating systems.
    operating-system-wallpaper

    Modern operating systems use a graphical user interface, or GUI (pronounced gooey). A GUI lets you use your mouse to click icons, buttons, and menus, and everything is clearly displayed on the screen using a combination of graphics and text.

    Each operating system’s GUI has a different look and feel, so if you switch to a different operating system it may seem unfamiliar at first. However, modern operating systems are designed to be easy to use, and most of the basic principles are the same.

    OPERATING SYSTEM FOR MOBILE DEVICES

    The operating systems we’ve been talking about were designed to run on desktop or laptop computers. Mobile devices such as phones, tablet computers, and MP3 players are different from desktop and laptop computers, so they run operating systems that are designed specifically for mobile devices. Examples of mobile operating systems include Apple iOS, Windows Phone, and Google Android. In the screenshot below, you can see Apple iOS running on an iPad.

    os

    Operating systems for mobile devices generally aren’t as fully featured as those made for desktop and laptop computers, and they aren’t able to run all of the same software. However, you can still do a lot of things with them, like watch movies, browse the Web, manage your calendar, and play games.

     

     

     

0

my first Activity after done Matric life

Assalamualakum …

saya nak share sedikit pengalaman menjadi facilitator di KML  kolej matrikulasi Labuan

sya menjadi salah serorang faci yang bertugas untuk mengawal lalu lintas semasa pendaftaran student intake baru ..

para pelajar dibawa untuk melihat keadaan sekitar KML